Search
  • Anna Hov

Tiny in Taiwan

Tiny apartment in Taipei av A Little Design, Taipei, Taiwan


Som vi ser i mange storbyer verden over, gjør de skyhøye boligprisene det vanskelig for unge nyetablerte å komme seg inn på boligmarkedet. Derfor blir boarealet de unge har råd til stadig mindre og mindre. Taipei i Taiwan er intet unntak. Løsningen blir for mange å kjøpe en mindre leilighet med store renoveringsbehov. Men med litt innsats og kreativ tankegang kan resultatet av en potensiell håpløs situasjon ende opp med å bli noe fantastisk.


Photocredit : Hey! Cheeze

Da denne 22 kvm store leiligheten i Taipei, Taiwan skulle renoveres, ble det tenkt smått fremfor stort. Og suksessen ble stor for denne lille leiligheten.


Selv om fotavtrykket til boligen knapt er større en et standard hotellrom, huser denne leiligheten alle nødvendige funksjoner for en varig og funksjonell bolig. Boligen er godt utstyrt med tilstrekkelig og godt tilrettelagt oppbevaring. Ved å benytte seg av en nøytral og svært beskjeden materialpalett, har arkitekten lykkes i å skape mye oppbevaring på liten plass, - uten at leiligheten virker overfylt og kaotisk.


Arkitekten har utnyttet leilighetens generøse takhøyde på 3.3 meter for å få plass til soveplass på hems og oppbevaring som går fra gulv til tak. Et integrert oppbevaringsmodul er bygget langs leilighetens ene langside og fremstår visuelt som en naturlig forlengelse av kjøkkenbenken. Her har beboerne godt med skapplass, skjult bak hvite enkle dører som smelter sømløst inn i leilighetens øvrig interiør. De åpne hyllene øverst under himlingen er utført i et varmt tremateriale som skaper kontrast til de hvite skapdørene under. Denne materialkontrasten bidrar til å skape en visuell oppdeling av oppbevaringsmodulen, og gir en opplevelse av at leiligheten har to etasjer. De åpne trehyllene fortsetter horisontalt gjennom leiligheten og ender opp på sovehemsen der den tjenestegjør som en praktisk benk og ekstra oppbevaring.


Leilighetens planløsning (Arkitekt: A Little Design)
Leilighetens soveplass er plassert på en hems over kjøkken og bad
Den integrerte sofaen i leilighetens oppholdsrom er utstyrt med ekstra oppbevaring i form av dype skuffer.

Spiseplassen er ofte et plasskrevende element og noe man må tenke kreativt omkring i kompakte boliger. I denne leiligheten har de løst spiseplassen ved å plassere to smale bord langs den eneste ledige veggen, som kan flyttes og settes sammen til et spisebord ved behov. Når spiseplassen ikke er i bruk kan de to smale bordene plasseres tilbake inntil veggen igjen, hvor de fungerer som arbeidsbord.


All photos: Hey! Cheese

50 views0 comments

Recent Posts

See All